AVID HIFI Analog Event - 10/12/2017 - Vinyl & platenspelers

Hier kun je met al de rest terecht
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 20832
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

AVID HIFI Analog Event - 10/12/2017 - Vinyl & platenspelers

Bericht door Kilroy »

Alles over vinyl en platenspelers - Zondag 10 december 2017 11-18u Wide Screen Audio Zwijnaardsesteenweg 75 9000 Gent.
Afbeelding
Programma: Good Better Best

We geven doorlopend demo’s op 3 verschillende AVID modellen (DIVA II SP, Sequel en Acutus) zodat u duidelijk het effect van de draaitafel hoort en hoeveel meer er uit de groef van een LP kan worden gehaald.

It’s all about the music

Knack jazz specialist Frederic Goossens brengt uitzonderlijke LP’s mee uit zijn fantastische collectie en neemt u mee in een boeiend, genre overstijgend muzikaal verhaal.

Breng ook uw eigen dierbaar vinyl mee, we ontdekken het graag samen met u.

Waarom nog vinyl spelen?

Klankkwaliteit

Vinyl is vandaag het belangrijkste analoge medium. Een LP gemaakt volgens de regels van de kunst kan buitengewoon goed klinken. Zo goed dat het muzikaal doorgaans beter lijkt te werken dan de digitale versies op CD of via lossless streaming.

Je kan er vanuit gaan dat vandaag de beste digitale en analoge opname- en weergavetechnologie even goed zijn. In de praktijk blijkt echter nog steeds dat het gros aan analoge vinyl producties beter klinkt dan het digitale aanbod. Tenminste, als je beschikt over een echt goede platenspeler.


Het belang van de platenspeler

Niet elke platenspeler haalt die levendige analoge sound even overtuigend uit de groef. Vinyl afspelen is grotendeels een mechanische aangelegenheid. De vibraties die de groef in de naald teweegbrengt wil je zo direct en puur mogelijk overbrengen naar de (voor)versterking. Het is dus van groot belang dat alle andere indirecte resonanties worden afgeleid. Dit is net wat AVID klaarspeelt met effectieve en zeer goed ontworpen oplossingen. AVID heeft o.a. een unieke stabiele geveerde ophanging, innovatieve lager voor het massieve draaiplateau en AC motoren met hoog koppel. Dat laatste zorgt voor een excellente dynamiek en muzikale timing.

Naast de platenspeler biedt de keuze van het element nog allerlei klankmatige tuning mogelijkheden om zo het eindresultaat helemaal naar eigen hand te zetten.

Hier lees je meer over de AVID design filosofie.


Gigantisch aanbod aan vinyl

Er is een gigantisch aanbod aan vinyl op de markt met nieuwe releases, heruitgaven en originele pressings. Die eerste pressings kunnen een echt teletijdmachine gevoel opwekken. Neem nu het legendarische jazz meesterwerk “Kind Of Blue” van Miles Davis. Een eerste pressing houdt in dat de vinyl LP kort na de opnames gemaakt is, rechtsreeks van de eerste master tapes, die op dat moment nog in top staat waren. Dit ook vaak in samenwerking met de originele opname ingenieur. M.a.w. ze bevatten de meest authentieke versie van het album. Je hoort de ruimte waar gespeeld wordt, de muziek is tastbaar. Die eerste pressings lijken ook vaak een goede investering. Ondanks hun hoge intrinsieke waarde zijn ze best betaalbaar vandaag. Je kan er zeker van zijn dat ze alleen maar in waarde zullen stijgen.

Er verschijnen ook heel wat nieuwe heruitgaven die opnieuw vertrekken van de originele tapes met analoge mastering op top apparatuur. Ook dit zijn dikwijls parels binnen het vinyl aanbod.

De beste site om zicht te krijgen op al die verschillende releases en pressings is http://www.discogs.com. Eens gevonden wat je zoekt kan je het ook eenvoudig en veilig aankopen.

Zondag 10 december 2017 11-18u Wide Screen Audio Zwijnaardsesteenweg 75 9000 Gent.

Jumping Jack
Super Pro
Berichten: 242
Lid geworden op: 04 mar 2013, 14:22

Re: AVID HIFI Analog Event - 10/12/2017 - Vinyl & platenspel

Bericht door Jumping Jack »

Zeer de moeite! De acutus is een fabuleuze speler.

Plaats reactie