Review Night In Gales - The Last Sunsets

Hier kun je uw favoriete cd's, platen bespreken...
Gebruikersavatar
TKuppens25
Super Pro
Berichten: 1222
Lid geworden op: 22 jul 2013, 20:04
Locatie: Lommel
Contacteer:

Review Night In Gales - The Last Sunsets

Bericht door TKuppens25 »

Artiest: Night In Gales

Album: The Last Sunsets

Genre: Melodic Death Metal

Label: Nuclear Blast

Night In Gales, melodic death metal van Duitse bodem die sinds 1995 het Duitse grondgebied op stelten zetten en naast de thrash giganten van dat land verantwoordelijk zijn voor verschillende mensen hun permanente gehoorschade. Met de terugkomst van hun oorspronkelijke zanger in 2016 leveren ze misschien wel hun sterkste werk tot nu toe af. En dat kan alleen maar betekenen dat het een straf staaltje werk is aangezien hun albums altijd op een goede ontvangst konden rekenen.

Van een vrij ‘rustig’ begin, naar een pittig vervolg van het titelnummer. The Last Sunsets gunt je nog een nog korte opwarmperiode voordat de luidruchtige melodieën je hersenen in spijs proberen te veranderen. Bij opvolger Dark Millenium valt op dat, als je hersenen nog niet in gesmolten toestand uit je oor druipen, de intro en fade out praktisch hetzelfde zijn, wat het nummer een samenvattend karakter geeft.

Architects Of Tyranny is misschien wel het sterkste nummer op The Last Sunsets. Een vrij emotioneel klinkende melodie in combinatie met een brutale, maar breekbaar klinkende zang. Hier laten ze zich van verschillende kanten tegelijk belichten, wat het nummer een extra dimensie geeft.

Dat Cessation met zijn 1 minuut en 29 seconden het kortste nummer op The Last Sunsets is, is misschien geen verrassing. Een zeer rustig nummer dat volgens ons eerder als intro bedoeld is op In Pain, In Silence, dan als een nummer op zich. Het piano gedeelte in Cessation komt gedeeltelijk overeen met wat er gebeurd in In Pain, In Silence. Dit laatste is ook een nummer dat sterk in zijn schoenen staat.

Met Dust And Form als afsluiter wordt er nog een laatste maal wat extra gas gegeven. Hiermee duiden we op elk onderdeel van de band. Pittig drumwerk, een zanger die zijn laatste beetje stemband in de ring gooit en een snerende bas die moeite doet om zich niet door de gitaren van zijn stuk te laten brengen.

Met oorverdovende riffs, fantastische melodieën, die toch niet het hele nummer opeisen, gortig brutaal vocale kunst en hier en daar ruimte voor rust en medelijden met je trommelvliezen kunnen we niet anders dan besluiten dat Night In Gales er weer volledig staat. Met een album met een eigen karakter en stevige wortels in hun muzikale roots.

Tracklist:

The Last Sunsets
Dark Millenium
The Mortal Soul
The Passing
Architects Of Tyranny
The Abbys
The Spears Within
Circle Of Degeneration
Kingdom Of The Lost
Cessation
In Pain, In Silence
Dust And Form

http://www.gigview.be/album-reviews/rev ... st-sunsets

Plaats reactie