Buckingham heeft spijt van breuk met Fleetwood Mac

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 13460
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Gent, België
Contacteer:

Buckingham heeft spijt van breuk met Fleetwood Mac

Bericht door Kilroy » 14 mei 2018, 16:39

Buckingham heeft spijt van breuk met Fleetwood Mac: “Dit was niet mijn bedoeling”.
Afbeelding
Zanger en gitarist Lindsey Buckingham heeft voor het eerst gereageerd op zijn vertrek uit de groep Fleetwood Mac. Tijdens een optreden in Californië gaf de artiest aan dat hij met pijn in zijn hart afscheid heeft genomen van de band waar hij tientallen jaren onderdeel van uitmaakte.

“Het was niet mijn intentie om uit de groep te stappen”, vertelt Lindsey. “Er zijn bepaalde onenigheden ontstaan binnen de band. Het beschadigde de sterke band die we met elkaar hadden opgebouwd in de loop der jaren. In die 43 jaar hebben we veel moeilijkheden overwonnen en hoogtepunten bereikt.”

Vorige maand kwam het nieuws over de breuk tussen Buckingham en Fleetwood Mac naar buiten. De 68-jarige artiest maakte tussen 1975 en 1987 deel uit van de band en keerde tien jaar later terug. Hij behoort niet tot de oprichters van Fleetwood Mac, maar schreef wel grote hits als ‘Go Your Own Way’, ‘The Chain’ en ‘You Make Loving Fun’.

Impasse

Volgens de overgebleven bandleden Stevie Nicks, Christine McVie, John McVie en Mick Fleetwood is zijn vertrek te wijten aan het feit dat Buckingham nog niet op tour wilde. “Hij wilde pas in november 2019 toeren”, vertelde Nicks eind april aan Rolling Stone. “Dat is nog ver weg. Ik heb net solo zeventig shows gedaan en wanneer ik iets heb afgerond, wil ik direct door naar het volgende. Waarom zouden we stoppen? Dat wil ik niet.”

Het leidde tot een impasse, waarna besloten werd om zonder Buckingham verder te gaan. Voormalig Tom Petty-gitarist Mike Campbell en Crowded House-frontman Neil Finn zijn aangesteld als zijn vervangers.

Het Laatste Nieuws 13-05-2018

Plaats reactie

Terug naar “Nederlandstalige Nieuwsberichten”