Videopremière van nieuwe Butsenzeller

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 14203
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Gent, België
Contacteer:

Videopremière van nieuwe Butsenzeller

Bericht door Kilroy » 10 jun 2018, 06:36

Niet zo lang geleden mocht Butsenzeller (Bootsie voor de vrienden, Geert Budts volgens het bevolkingsregister) vijftig kaarsjes uitblazen. Een mooi moment om terug te blikken op zijn uitzonderlijk goed gevulde carrière in de onderbuik van de Antwerpse muziek. Op de ep die hij voor deze gelegenheid uitbrengt, is het nog even wachten. Daar kan je trouwens later deze maand op Luminous Dash een uitgebreide recensie van verwachten.
Afbeelding
Voorlopig lost hij alvast de single, titeltrack van de ep Half A Century, en daar hoort ineens een videoclip bij. Niemand minder dan Bert Lézy, tekenaar en absurdist bij onder meer The Valerie Solanas, Circus Bulderdrang en S.M.A.L.L., dook hiervoor het water in. Want af en toe moeten zelfs Antwerpse cultfiguren ’t Stad eens ontvluchten en een duikje nemen. Naast Bootsie zelf zie je ook Simon Beeckaert en Benjamin Hermans, die samen met ons feestvarken de jazzformatie Bear Guts Trio vormen.

Verdwaal alvast in de bedwelmende klank en beeld van Half A Century, een goedgeluimde jazztrip naar god weet waar, een anthem die zijn tijd neemt en redelijk atypisch overkomt als single. Dit toont nog maar eens aan hoe veelzijdig Butsenzeller kan zijn. Kruip in het hoofd van een mijmerende Bootsie en blik mee terug op een halve eeuw van onstuimig en vooral graag leven. En verheug je alvast op de ep. Die is er bijna.

En dan nu: hip hip hip HOERA!

Bestel je 7-inch ep, download code en remixes alvast via de website van Jezus Factory Records.
Luminous Dash 04-06-2018

Plaats reactie

Terug naar “Nederlandstalige Nieuwsberichten”