Dave Grohl speelt 23 minuten met zichzelf

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 14192
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Gent, België
Contacteer:

Dave Grohl speelt 23 minuten met zichzelf

Bericht door Kilroy » 08 aug 2018, 06:26

De frontman van de Foo Fighters en voormalig Nirvana-drummer Dave Grohl houdt van muzikale projecten. Zijn laatste is een nummer van 23 minuten dat hij volledig zelf speelt. Natuurlijk hoort daar ook een mini-documentaire bij.
Op 1 augustus verscheen op het YouTube-kanaal van Foo Fighters een eerste mysterieuze teaser voor 'Play', een nieuw project dat 'de uitdagingen en de beloningen' in de verf zet van 'het toewijden van je hele leven aan het leren van een muzikaal instrument'. In het bijschrift zegt Grohl dat je zoiets 'nooit volledig onder de knie' krijgt. 'Je bent altijd op zoek naar de volgende uitdaging en je wilt wat je net geleerd hebt, altijd weer verbeteren.'

De Amerikaanse rocker speelt zelf ook heel wat instrumenten. Voor het eerste album van de Foo Fighters speelde en zong hij bijvoorbeeld alles zelf, en voor het liedje 'Home' op het album Echoes, silence, patience & grace leerde hij zichzelf piano spelen.

In de tweede teaser voor 'Play' blijkt nu dat Grohl opnieuw zelf met heel wat instrumenten aan de slag gaat, onder meer met drie verschillende gitaren en een tweetal drumsets. Die bespeelt Grohl elk apart, om alles vervolgens samen te monteren tot een instrumentaal nummer van maar liefst 23 minuten lang.

Zo'n project moet natuurlijk ook gepaard gaan met een mini-documentaire. Die zal kijkers een blik achter de schermen van 'Play' gunnen. Grohl ging ervoor te rade bij Mark Monroe, met wie hij 'Sonic highways' maakte.

'Play' zal op 10 augustus gelost worden via streamingdiensten zoals iTunes of Amazon Music. Op 28 september komt ook een exclusieve vinylversie met beperkte oplage uit, die u samen met een digitaal formaat nu al kunt reserveren.

De Standaard 08-08-2018

Plaats reactie

Terug naar “Nederlandstalige Nieuwsberichten”