Bekijk hier de nieuwe clip van Bazart - ‘Grip (Omarm me)’

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 14192
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Gent, België
Contacteer:

Bekijk hier de nieuwe clip van Bazart - ‘Grip (Omarm me)’

Bericht door Kilroy » 10 aug 2018, 15:07

Bekijk hier de nieuwe clip van Bazart: “De meisjes hadden het lastig, maar alles voor de kunst!”
Afbeelding
‘Grip (Omarm me)’ heet de nieuwste single van Bazart, die vooruit loopt op hun tweede langverwachte langspeler. In de clip kapen smachtende armen als wuivend riet de hoofdrol.

Volgende week geven ze op Pukkelpop vast een royaal voorproefje van de nieuwe plaat, maar vandaag is er alvast de nieuwste single van dat tweede album. De clip werd geregisseerd door Boudy Verleye. U waarschijnlijk beter bekend als Brihang.

“Eigenlijk hebben ze de beeldhouwer Brihang ingehuurd, niet zozeer de regisseur,” vertelt die laatste bescheiden. “Op de MIA’s hebben de jongens van Bazart en ik elkaar voor het eerst ontmoet. Je vindt elkaar natuurlijk al snel in dit wereldje wanneer je muziek in het Nederlands maakt, zeker in België. Mathieu (Terryn; GVA) wilde eens brainstormen voor een videoclip, omdat ik de video’s voor mijn eigen muziek ook bedenk. Het was een goede leerschool voor mij, om eens voor iemand anders te werken. Samenwerken is sowieso een uitdaging, omdat ik alles zo’n beetje op mezelf en voor mezelf doe. Eigenlijk is dit nog altijd een Brihang-clip, maar dan voor Bazart.”
Mathieu knikt. “Ik ben sowieso grote fan van Boudy’s muziek, en zeker hoe hij die visueel vertaalt. Die clip voor ‘Ik wil alles, behalve” vond ik fantastisch. Hij gaat heel simpel te werk, maar ook recht op zijn doel af. Ik hou enorm van de eenvoud van het idee voor deze clip.

Fans en danseressen

Brihang bedacht de enorme installatie voor de clip. “Op een liggend vlak heb ik zeven mensen verborgen in een doos – voor elke arm één persoon. Aan die armen waren geen bekende mensen verbonden, nee. (lacht) Dat was inderdaad wel grappig geweest, maar we zochten mensen uit die ook iets van dans afwisten. Eerlijk gezegd kreeg ik achteraf ook de indruk dat het net zo goed fans van Bazart waren. Al wilde er toch ook één meisje met mij achteraf op de foto." (lacht)

Eén zaak was belangrijk voor Bazart: “Ik wilde wegblijven van een zwaarmoedige cinematografische clip”, zegt Mathieu. “En aangezien ons budget niet groot genoeg was om iets Beyoncé-achtig te maken, wilde ik iets moois, simpels, recht voor de raaps… En het mocht wel een beetje tongue in cheek zijn. Dit is dan ook de meest happy song op de plaat, muzikaal gezien. Tekstueel blijft het inderdaad melancholisch, net zoals het leeuwendeel van de nieuwe songs. Het grote verschil? (denkt na) Alles klinkt nu veel eerlijker. Ik zing nog altijd over de liefde en alles er rond. Maar ik heb het gevoel dat ik nooit zo oprecht ben geweest.”
Elegante arm

Aan de clip zijn geen audities voorafgegaan, zegt Boudy. “Maar we wisten wel dat we vrouwelijke armen wilden. We wilden er gewoon geen behaarde boel van maken. (lacht) En vrouwenarm is toch mooier en eleganter. Die meisjes hebben op de dag zelf nog de choreografie bedacht, wat eigenlijk heel moeilijk was, want ze konden elkaars armen niet zien bewegen tijdens de opnames. Een wonder eigenlijk hoe synchroon die choreografie was.”

De clip werd opgenomen in Waregem. In een atelier – het enige in België – waar je nog met grote schildersdoeken kan werken. Die rails heb ik gebruikt om mijn eigen constructie op te zetten. Een week lang in die snikhete ruimte heb ik non-stop gewerkt. Ik ben eigenlijk heel trots dat dit me uiteindelijk is gelukt. Nadat ik het idee van de installatie vorm had gegeven op een 3D-programma, vreesde ik even dat ik spierballentaal had gesproken." (lacht)

Toch denkt Mathieu dat op het eind van de dag de meisjes in dozen het nog lastiger hadden dan hij of Boudy. “Het was een bloedhete dag toen we die meisjes opsloten in claustrofobische dozen. Maar hey: àlles voor de kunst, hè." (lacht)

De Morgen 10-08-2018

Plaats reactie

Terug naar “Nederlandstalige Nieuwsberichten”