Jean-Michel Jarre kondigt nieuw album aan

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld

Jean-Michel Jarre kondigt nieuw album aan

Berichtdoor Kilroy » 15 Sep 2018, 07:17

Jean-Michel Jarre, pionier van de elektronische muziek viert 50 jaar muziekcarrière met 'Planet Jarre', een compleet overzicht van zijn oeuvre. Het album komt vandaag uit op 2cd, 4lp en digitaal. Het bevat vier hoofdstukken: Soundscapes, Themes, Sequences en Explorations.

Afbeelding


Jarre rust echter niet op zijn lauweren en kondigt vandaag tevens een nieuw album aan!

Op 16 november 2018 verschijnt 'Jarre Equinoxe Infinity'. Het langverwachte vervolg op zijn historische vierde album, 'Equinoxe'. De eerste 'Equinoxe' kwam dag op dag veertig jaar daarvóór uit, op 16 november 1978.

Het schijfje bleef sindsdien essentieel luistervoer voor muziekliefhebbers. Het idee achter dit gloednieuwe album is dat de mensheid steeds meer vertrouwt op nieuwe technologieën zoals artificiële intelligentie, en de vraag wat er van de mensheid zal worden hierdoor.

De man onthulde net het album-artwork van Filip Hodas, er komen twee versies die verwijzen naar het iconische beeld van het originele album. Eén staat voor de positieve integratie van technologieën in onze leefwereld, de andere verwijst naar de mogelijk destructieve kant ervan.



DaMusic 15-09-2018
Gebruikers-avatar
Kilroy
Site Admin
 
Berichten: 12682
Geregistreerd: 15 Sep 2012, 18:26
Woonplaats: Gent, België

Terug naar Nederlandstalige Nieuwsberichten

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast