OUTER - Duyster op maandag

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 14170
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Gent, België
Contacteer:

OUTER - Duyster op maandag

Bericht door Kilroy » 11 okt 2018, 06:06

Een zachte avond in oktober; ondanks de vroeg vallende duisternis zat het terras van café Marimain aardig vol. We hielden ons echter aan het vooraf uitgestippelde traject en gingen bij de buren van Minard binnen. OUTER stelde er het debuutalbum voor en dat wilden we voor geen geld of pintjes in de wereld missen.
Afbeelding
Als support kregen we een streepje Ripple Effect, een singer-songwriter die graag met loops en samples aan de slag ging, maar bovenal over bijzonder mooie en breekbare liedjes beschikt. Een echte prater was Jan Decock niet, maar zijn nummers waren dan ook beter gediend met zo nu en dan een leegte, een imperfectie of een sociaal onhandige tussenkomst.

De toon was gezet, maar van imperfectie was absoluut geen sprake bij OUTER. Het project rond pianist Tom Soeaert had eind september een nieuwe, uitstekende plaat op de wereld losgelaten en de live uitvoeringen daarvan waren tot in de puntjes verzorgd. De muziek van OUTER is dan ook niet gebaat bij veel improvisatie. En toch leverde dit allesbehalve een saai luister- en kijkstuk op.

OUTER deed ons de zachte, Gentse herfstavond helemaal vergeten en wij lieten ons gewillig schaken richting royale en onherbergzame landschappen, waar we ons drone-gewijs lieten over glijden. Vooruitgeschoven nummers als Eyja en Slow It Down kenden we al en gingen dan ook vlot binnen, maar ook nieuwe nummers als het desolate en ingehouden Imperfect Sketches en het geduldig opbouwende, maar in een pakkende climax strandende Snowfox misten hun effect niet.

Concertavonden als deze doen ons steevast verlangen naar de zondagavonden van enkele jaren geleden; toen Duyster de avonden kleurde. Dit was een almachtig en wonderbaarlijk rondje Duyster op een zachte maandagavond in oktober.

DaMusic 10-10-2018

Plaats reactie

Terug naar “Nederlandstalige Nieuwsberichten”