Lindsey Buckingham sleept Fleetwood Mac voor de rechter...

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 14170
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Gent, België
Contacteer:

Lindsey Buckingham sleept Fleetwood Mac voor de rechter...

Bericht door Kilroy » 14 okt 2018, 06:57

Lindsey Buckingham sleept Fleetwood Mac voor de rechter vanwege ontslag.

Gitarist Lindsey Buckingham (69) klaagt de Amerikaanse band Fleetwood Mac aan omdat hij eerder dit jaar ontslagen is. Volgens Buckingham liep hij daardoor 14 miljoen dollar aan inkomsten uit een geplande tournee mis, hij eist compensatie.
Afbeelding
Fleetwood Mac schoof gitarist en hitschrijver Lindsey Buckingham eerder dit jaar aan de kant. Ze vervingen hem door Mike Campbell (Heartbreakers) en Neil Finn (Crowded House). Er zou onenigheid geweest zijn over de planning van een tweejaarlijkse tournee. Fleetwood Mac gaf geen verdere uitleg bij het waarom van Buckinghams vertrek.

Buckingham sleept de leden van Fleetwood Mac nu voor de rechter. Het Amerikaanse blad Billboard heeft de documenten kunnen inkijken die zijn ingediend bij een rechtbank in Los Angeles. De leden van Fleetwood Mac weigerden om met hem te spreken over hun beslissing, zegt Buckingham. Hij zou door niemand persoonlijk op de hoogte zijn gebracht, en ze reageerden ook niet op zijn berichten en telefoontjes.

Hij zegt dat hij gevraagd had om de tournee van Fleetwood Mac uit te stellen, zodat hij eerst solo kon touren, maar ook dat hij de beslissing van de anderen accepteerde om dat niet toe te staan. Buckingham stemde erin toe zijn solo-plannen met een jaar uit te stellen en hun schema te volgen. Hij overwoog wel de mogelijkheid om kleinere soloconcerten te spelen op rustige momenten tijdens de Fleetwood Mac-tour, al zou hij wel altijd "prioriteit geven aan de band".

Volgens Buckingham verliest hij door de gemiste tournee 14 miljoen dollar aan inkomsten, en hij wil daarvoor gecompenseerd worden. Een woordvoerder van Fleetwood Mac zegt aan BBC dat het onmogelijk is om te reageren op een klacht die de band zelf nog niet gezien heeft.

Lindsey Buckingham vervoegde Fleetwood Mac in 1975 met zijn toenmalige vriendin Stevie Nicks. Hij schreef grote hits als "Go your own way", "The chain" en "You make loving fun." Tot 1987 maakte hij deel uit van de band. In 1997 keerde hij terug.

VRT.be 12-10-2018

Plaats reactie

Terug naar “Nederlandstalige Nieuwsberichten”