Nieuw: Marianne Faithfull - Negative Capability

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 14058
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Gent, België
Contacteer:

Nieuw: Marianne Faithfull - Negative Capability

Bericht door Kilroy » 10 nov 2018, 17:09

Marianne Faithfull nam Negative Capability, vermoedelijk haar allerlaatste album, op met de producers Rob en Warren Ellis. “Het is een van haar mooiste albums geworden sinds haar comeback Broken English uit 1979", kon u bij ons lezen. Dat heeft niet alleen te maken met de cast van excellente rockveteranen die meewerkte, van Nick Cave over Ed Harcourt tot Mark Lanegan.
Afbeelding
Het heeft evenzeer te maken met de diepkervende, doorleefde vertolking van de 71-jarige grande dame, die hoorbaar beseft dat passie onontbeerlijk is als je je zwanezang zingt. Ook al brengt ze nog maar eens uitgerafelde Rolling Stones-klassiekers zoals ‘As Tears Go By’, toch kruipt het kippenvel tot in je nek, zeker wanneer haar krasserige stem bijna breekt in de strofes.

Aan poëzie verslingerde melancholici mogen zich laven aan ‘The Gypsy Faerie Queen’, een zwalpend duet met Cave of aan het spookachtige ‘They Come At Night’, geschreven door Mark Lanegan, over de aanslagen in de Parijse Bataclan (“Their sins come home to haunt us /From the wrong side of the gun”).

“Zowel louterend als troostrijk”.

De Morgen 10-11-2018

Plaats reactie

Terug naar “Nederlandstalige Nieuwsberichten”