Het Zesde Metaal stelt 'Meesters' voor

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 14205
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Gent, België
Contacteer:

Het Zesde Metaal stelt 'Meesters' voor

Bericht door Kilroy » 07 dec 2018, 06:40

Het Zesde Metaal heeft een nieuwe plaat, of toch een ep. 'Meesters' heet het. De collectie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) was de aanzet tot het maken ervan.

Afbeelding

Als het KMSKA begin 2017 aan Het Zesde Metaal vraagt om één van de twintig Artists in Residence te worden, kan dit verzoek qua timing niet beter vallen. Hun nieuwe album 'Calais' ligt in de winkel. En tussen twee albums door werkt de groep graag aan een experiment. De opdracht van het KMSKA is duidelijk: laat je inspireren door het museum, zijn verzameling, zijn gebouw of zijn werking.

De hoes en haar begeleidend boekje vormen een kunstwerk op zich. Met de schilderijen en hun info, liedteksten en inzichten in het schrijfproces. Verwacht je aan zowel een mini-catalogus als een blik achter de schermen. En dat allemaal in een stijlvolle en hedendaagse lay-out gegoten door Studio Studio, het vaste IJslandse vormgeversbureau van Het Zesde Metaal.

Terwijl Het Zesde Metaal haar songs momenteel afwerkt, worder er twee werfconcerten gepland. Op 11 en 12 januari geeft de band twee exclusieve concerten, op de museumwerf. Op die moment zal ook de ep beschikbaar zijn.

Beluister en bekijk hieronder al een voorsmaakje.DaMusic 06-12-2018

Plaats reactie

Terug naar “Nederlandstalige Nieuwsberichten”