Concertgangers sporen aan halve prijs naar Vorst Nationaal

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 20889
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Concertgangers sporen aan halve prijs naar Vorst Nationaal

Bericht door Kilroy »

Om Vorst Nationaal vlotter bereikbaar te maken, gaat de evenementenzaal een samenwerking aan met spoormaatschappij NMBS. Vanaf september kunnen bezoekers het ‘Bravo!’-ticket kopen, waarmee ze voor de helft van de prijs heen en terug de trein kunnen nemen naar Vorst Nationaal.

Afbeelding

Het ‘Bravo!’-ticket is beschikbaar voor alle evenementen die vanaf september worden georganiseerd in Vorst Nationaal. Bezoekers kunnen het vanaf 31 dagen op voorhand kopen via nmbs.be/bravo aan de hand van de NMBS-code op het concertticket.

Het speciale treinticket is geldig tussen elk vertrekstation in België en de stations Vorst-Oost of Brussel-Zuid. Vanuit Vorst-Oost is het een wandeling van 5 minuten tot Vorst Nationaal. Vanuit Brussel-Zuid kunnen concertgangers gebruikmaken van de Event Pass van de MIVB om gratis de tram te nemen.

“De meeste evenementen in Vorst Nationaal eindigen tussen 22.00 en 22.30 uur”, zegt Coralie Berael, venue manager van Vorst Nationaal. “Men kan dus nog vlot met de laatste treinen naar huis.” De terugreis met het ‘Bravo!’-ticket mag echter ook de dag nadien worden gemaakt. De samenwerking met de NMBS is volgens Berael “de missing link in ons mobiliteitsplan”. “Wie reist met de trein is milieubewuster, en verliest geen tijd met het zoeken naar parking.”

In 2015 nam gemiddeld slechts 5,5 procent van de concertgangers de trein naar Vorst Nationaal, met uitschieters tot 13 procent. Sindsdien is het treingebruik wel in de lift, klinkt het.

Volgens Marc Huybrechts, marketingdirecteur bij NMBS, komt 70 tot 80 procent van het publiek van Vorst Nationaal in aanmerking om de trein te nemen. “Nu zou slechts 5,5 procent de trein nemen, maar wij willen 10 tot 20 procent met dit ticket bereiken.” De samenwerking met Vorst Nationaal past in het maatschappelijk engagement van de NMBS, zegt hij. “We voorzien al jaren speciale tickets voor bijvoorbeeld festivals en ook voor de AB in Brussel hebben we een gelijkaardig aanbod.”

Het Laatste Nieuws 06-06-2019

Morkgryner
Pro
Berichten: 130
Lid geworden op: 06 nov 2015, 10:12

Re: Concertgangers sporen aan halve prijs naar Vorst Nationaal

Bericht door Morkgryner »

Jaja, De trein nemen naar het optreden.
Reeds smiddags moeten vertrekken om er waarschijnlijk alsnog te laat aan te komen.
En als je al geluk hebt dat je na het optreden nog een trein terug hebt naar je startstation (niet in Brussel of andere buurgrootstad) is ook meestal een utopie...

Plaats reactie