Muzikant, radiomaker en platenbaas Ugo De Clerck overleden

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 15076
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Muzikant, radiomaker en platenbaas Ugo De Clerck overleden

Bericht door Kilroy » 12 jul 2019, 16:30

Muzikant, radiomaker en promoman bij een platenmaatschappij Ugo De Clerck is vrijdag op 72-jarige leeftijd overleden, zo is vernomen bij Retro Radio Singjaal te Leuven.

Afbeelding

Ugo De Clerck, geboren op 27 juli 1946, speelde in het begin van de jaren zeventig doedelzak, banjo, melodeon, gitaar, en zong bij de Vlaamse folkgroep De Kadullen. In 1978 was hij producer van het album ‘3 Guitars’ dat Eric Melaerts, Didier en Paul van Suetendael bijeenbracht. De Clerck werkte als promotieverantwoordelijke bij platenstal EMI.

Samen met Marcel Heymans en Guy Brulez stond hij in 1979 in Leuven aan de wieg van Radio Scorpio, één van de eerste en nog steeds bestaande vrije radio’s in Vlaanderen. In 1982 zette hij, eveneens in Leuven, mee de commerciële zender Radio Sinjaal op, die in 1995 ophield te bestaan. Hij was ook betrokken bij de heruitgave van die zender, met name Retro Radio Singjaal die op 4 januari 2019 met uitzendingen via het internet startte.

Tussendoor had hij zich met radiomaker en DJ Jo Baksteen op new beat gegooid, zoals ‘Orient Express’ onder de naam The Ballroom Bits, om zich in het tweede decennium van de 21ste eeuw op blues te concentreren. Zo bracht De Clerck in 2015 met de groep Blue Company het album ‘Shake that thing’ uit, later volgde in eigen beheer het solo-album ‘Rollin with the Blues’ dat meerdere muzikale invloeden verraadt.

Volgens rootstime.be heeft De Clerck ook het podium gedeeld met de Britse blueslegende Alexis Korner, folkzangeres Sandy Denny (Fairport Convention) en singer-songwriter Tim Hardin.
Het Nieuwsblad 12-07-2019

Plaats reactie