M83 kondigt nieuw album aan

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 15076
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

M83 kondigt nieuw album aan

Bericht door Kilroy » 14 jul 2019, 07:00

12 jaar na Digital Shades Vol. 1 kondigt de Franse band M83, met frontman Anthony Gonzalez, een vervolg aan op het geprijsde instrumentale ambient-album uit 2007. M83 is vooral bekend van hun wereldhit Midnight City en filmmuziek zoals Oblivion en The Divergent-reeks.

De inspiratie voor Digital Shades waren Gonzalez’ jeugdherinneringen aan Dungeons and Dragons. De fantasie in een fictieve wereld te leven in een ver verleden of een verloren gewaande toekomst. De Fransman wou net als zijn grote held Brian Eno, filmische ambient muziek creëren die in de jaren daarna nog zou blijven evolueren en betoveren. Muziek maken dat deel uitmaakt van dit fantasy-avontuur met eenzame ridders, dromerige landschappen, vreemde wezens en vergeten mythes. Oorspronkelijk was Digital Shades een kleinschalig ‘slaapkamer’-project. Een collectie van B-kantjes en ongebruikte tracks voor de trouwe fanbase dat uitgroeide tot een onverwacht wereldwijd succes met lovende kritieken.

Afbeelding

Na het wat teleurstellende succes van album Junk in 2016 en het schrijven van de scoremuziek voor Volta van Cirque du Soleil bleef de muziekschrijver en muzikant met een ontevreden gevoel en leegte achter. Tijd om te bezinnen en dat deed hij onder andere door naar oude fantasy -en sciencefictionfilms zoals The Neverending Story of Gandahar te kijken. Of 80’s games te spelen zoals The Legend of Zelda of Final Fantasy die eenvoudig en onvolmaakt waren en net daarom zo leuk. Om dit vintage en onvolmaakt, ongepolijst gevoel weer te geven werd DSVII dan ook enkel met analoge apparaten opgenomen zoals de ARP 2600, Roland Jupiters of Matrix 12 in zijn thuisstudio in Californië.

DSVII (kort voor… u raadt het al: Digital Shades Volume 2), het achtste studioalbum van de groep, verschijnt op 20 september in de rekken.

Pre-order kan HIER

Benieuwd hoe dit gaat klinken? Beluister hieronder enkele fragmenten uit Digital Shades Vol. 1
Luminous Dash 13-07-2019

Plaats reactie