James Brown “werd vermoord”

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 20889
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

James Brown “werd vermoord”

Bericht door Kilroy »

Officieel overleed James Brown aan hartfalen, maar zijn weduwe denkt dat er meer aan de hand is. Voor het eerst zegt nu ook Tomi Rae Brown dat de ‘godfather of soul’ is omgebracht met drugs. De schuldigen zouden te vinden zijn binnen zijn eigen entourage.

Afbeelding

James Brown, de man van megahits zoals It’s a man’s, man’s, man’s world, Sex machine en Living in America overleed op kerstdag 2006 nadat hij in het ziekenhuis was opgenomen voor een longontsteking. Ten gevolge daarvan begaf zijn hart het. Een conclusie waar zijn ex-vrouw Tomi Rae (50) echter heel sterk aan twijfelt. Zij vermoedt dat haar 73-jarige echtgenoot stierf aan de gevolgen van druggebruik, meer bepaald cocaïne. Drugs, zo zegt ze in de Britse krant Sunday Mirror, die hij zou hebben gekregen van zijn entourage, inclusief zijn manager.

Tomi Rae vindt het vreemd dat Brown plots overleed, kort nadat hij zijn team had gezegd minder te zullen gaan werken. “Hij wilde naar New York verhuizen en daar met een schone lei beginnen. 24 uur later was hij dood”, aldus Tomi Rae. Bovendien noemt zij het verdacht dat er destijds geen autopsie op zijn lichaam werd uitgevoerd, iets wat zijn dochter Yamma heeft verhinderd.

Via kostuums geleverd

Het vermoeden dat James Brown aan een overdosis stierf, werd in februari van dit jaar al geuit door zijn lijfarts. Vanuit verschillende hoeken werd sindsdien ook gevraagd een politieonderzoek in te stellen, maar dat wordt bemoeilijkt door het feit dat het lichaam van de zanger meteen na zijn dood werd gemummificeerd, zonder autopsie. En dat sterkt Tomi Rae Brown om nu naar buiten te komen met haar vermoedens: “Ik denk dat hij vermoord zou kunnen zijn. Ze voerden hem drugs.”

Zij zegt verschillende keren te hebben gezien dat er overal cocaïne en crack lagen. “Ik gooide het weg, maar ’s anderendaags lag dat spul er opnieuw.” Volgens haar kreeg Brown zijn drugs via zijn kostuums. Hij belde bijvoorbeeld om zijn groene of bruine pak te brengen en daar zat de drugs in.

Vechten om erfenis

Na de dood van de soulzanger ontstond er binnen de familie meteen ruzie over zijn muziekrechten. Volgens Tomi Rae werd ze van in het begin overal buitengehouden, de kinderen van Brown probeerden zelfs haar huwelijk nietig te laten verklaren om haar te onterven. “Ik hoop dat er eindelijk duidelijkheid komt”, zegt de weduwe. “Ik zou willen dat het lichaam van mijn man rust kent.”

Brown is begraven op het landgoed van zijn dochter Deanna. Tomi Rae is daar niet welkom.

Het Nieuwsblad 15-07-2019

Plaats reactie