Hammerfall - Dominion (Napalm Records)

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 20889
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Hammerfall - Dominion (Napalm Records)

Bericht door Kilroy »

De afgelopen vijfentwintig jaar is Hammerfall misschien wel het meest consistent gebleken in het genre en dat is op deze nieuwe plaat niet anders.

Afbeelding

De opener Never Forgive, Never Forget sleurt je meteen mee in het Hammerfall-universum en menigeen zal meteen kunnen horen dat ze de afgelopen jaren niet aan kracht hebben ingeboet. Je mag er bovendien zeker van zijn dat de donderende openingsdrums van de titeltrack geweldig gaan klinken, wanneer ze het nummer volgende zomer brengen op festivals.

Wat Hammerfall hierin zo goed maakt is eigenlijk heel simpel: ze spelen verheven en hoogdravende powermetal met ijzersterke riffs. Testify brult alsof frontman Joacim Cans achter je aan zit en je er niks tegen kan doen. Je wordt vermorzeld door de dubbele kickdrums. En daar verontschuldigen de heren zich niet voor.

One Against The World voelt letterlijk aan als een veldslag, terwijl (We Make) Sweden Rock weer catchy in het gehoor ligt. Together We Are One is een song over broederschap. De song straalt echt een wij-tegen-de-wereld-gevoel uit en Hammerfall brengt een toost uit op zichzelf en op de muziek. En terecht!

Second To One blaast het jarentachtigpowermetalgevoel aan, hetgeen Heart ooit ook probeerde, gevolgd door Scars Of A Generation, een echte shreddersong. En om toch een bepaalde niveau van metal te halen, gooien ze er een paar 666-en tegenaan op Dead By Dawn. De balans op dit album is dan ook subliem te noemen.

En zo gaat het verder: Bloodline klinkt precies zoals je zou willen en Chain Of Command is gehuld in een glanzend trots harnas. Het album eindigt dan wel met een ballad, And Yet I Smile, toch laat Hammerfall horen dat ze op dit moment de grootste band in het genre zijn.

'Dominion' is hun eiland en ze hebben er hun vlag op geplant om het te bewijzen.DaMusic 08-09-2019

Morkgryner
Pro
Berichten: 130
Lid geworden op: 06 nov 2015, 10:12

Re: Hammerfall - Dominion (Napalm Records)

Bericht door Morkgryner »

Ik ben nog steeds fan van hun eerste twee platen "Glory To The Brave" en "Legacy Of Kings". sinds deze uitkwamen.
Nadien ben ik ze wat uit het oog verloren en is het wat te cheezy geworden...
Maar die eerste twee blijf ik nog regelmatig opzetten.

Plaats reactie