Jaime Wyatt - Neon Cross (New West Records)

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 17398
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Jaime Wyatt - Neon Cross (New West Records)

Bericht door Kilroy »

De zangeres die als teenager vanuit een rustig, landelijke bestaan op een van de eilanden van Washington State, terug in het zonnige California belandt proeft vrij jong van het succes. Haar songs verzeilen op enkele soudtracks maar Jaime Wyatt heeft vrijwel meteen een date met de schaduwkanten van het muzikantenbestaan. Een hardnekkige heroïneverslaving leidt naar een donkere periode, met het bestelen van haar eigen dealer als droevig hoogtepunt. De gevangenispoort klapt voor enkele maanden dicht en na het afkicken vult Wyatt in 2017 de langspeler Felony Blues opgebouwd met uit haar leven gegrepen verhalen in een authentieke country en honky tonk context verwerkt.

Afbeelding

Op Neon Cross wordt met de hulp van Shooter Jennings de sound verder geperfectioneerd en verruimd. De zoon van Waylon zorgt naast aanvullend toetsenwerk voor de productie en engageert een bescheiden maar voortreffelijk muzikantenclubje. Naast Ted Russel Kamp op bas en de pedalsteel van John Schreffer Jr. horen we het sfeervolle gitaar en Wurlitzewerk van Neal Casal, het worden zijn finale sessies voor hij vorig jaar uit het leven stapte.

Wyatt neemt geen blad voor de mond en brengt schrijnende verhalen over haar rusteloos bestaan het hervallen in drugsmisbruik, hopeloze liefdes en sombere beschouwingen. Vanaf Sweet Mess, een pijnlijke pianoballade met Jaime achter het klavier tot en met het door fiddle en pedalsteel aangedreven van Demon Tried To Chair In My Brain worden we met traditioneel klinkende country van de meeslepende soort geconfronteerd , zonder in de val van zouteloze Nashville confectie te trappen.

De titeltrack is met aan Buddy Holly herinnerende roffels gestofferde honky tonk en LIVIN refereert onbeschaamd naar Tammy Wynette. Rockende intermezzo’s wisselen af met smartelijke slepers. In Just A Woman is een grandioze tandemrit met Jessi Colter terwijl Shooter opduikt in Hurt So Bad. De doorleefde snik in het weergaloze stemtimbre van deze ‘rattlesnake girl’, het klinkt telkens onweerstaanbaar in doodeerlijke persoonlijke ontboezemingen.

Jaime Wyatt behoort ongetwijfeld bij de betere zangeressen van de nieuwe lichting en sluit met haar eigenhandig gecomponeerde repertoire moeiteloos aan bij illustere countrytantes.Het album Neon Cross van Jaime Wyatt is uitgebracht door New West Records op 29 mei 2020.

Written In Music 23-05-2020

Plaats reactie