Boost! – Boost! (ZeneZ Records)

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 20889
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Boost! – Boost! (ZeneZ Records)

Bericht door Kilroy »

In deze kille covidtijden werd onlangs een nieuw Nederlands powertrio geboren: Boost! Hammond-speler Rob Mostert, gitarist Jerôme Hol en drummer Erik Kooger willen het zieltogende muziekpubliek met hun gelijknamige debuut een oppepper geven. Ze prijzen zichzelf aan als ‘A Loud & Nasty Rollercoaster Ride’ en maken dit predikaat meer dan waar. Ze schreven voor Boost! alle drie materiaal.

Afbeelding

Hoewel de plaat bol staat van de soli en improvisaties doet de muziek weinig aan jazz denken: invloeden zijn, zoals ze zelf zeggen, vooral rock, blues, jaren zeventig-filmscore en psychedelische muziek. Daarbij hanteert het trio een idioom dat redelijk bekend is. De composities zijn soms wat aan de clichématige kant. Maar aanstekelijk zijn ze wel: dit zijn stuk voor stuk nummers die het goed zullen doen in het live-circuit.

Boost! is vooral de som van drie ontzettend goede muzikanten. Het zijn voornamelijk hun vuige en energieke partijen die het album aantrekkelijk maken. Hol kan zich inmiddels moeiteloos meten met vaderlandse rockhelden als Eddie van Halen en Adje van den Berg, Mosterts hammondspel is in Nederland onovertroffen en niemand drumt strakker dan Erik Kooger. Samen klinken ze als een geoliede Harley Davidson.

De muziek scheurt en dreunt vanaf de eerste maten. De gitaarriff van ‘Lucky Like Lola Leavin’ herinnert aan Led Zeppelins Jimmy Page. Verder is het een heerlijke zompige blues. ‘The Godmother’ heeft aan het begin een Morricone-achtige sfeer waarna het gierende gitaargeweld losbarst. Het bijna tien minuten durende ‘Outlaw’ ontspint zich als een speelfilm. Na het soulvolle ‘Own It!’ - een toekomstige publiekslieveling – sluit het trio sfeervol af met ‘Presence of Absence’. Hopelijk kan dit trio spoedig op de podia present zijn.Boost! – Boost!
bezetting: Rob Mostert Hammond B3, footbass, keys; Jerôme Hol gitaar; Erik Kooger drums
uitgebracht: 5 februari 2021
label: ZenneZ Records
aantal stukken: 8
tijdsduur: 48’27
website: boosttheband.com - zennezrecords.com
door: Mathijs van den Berg

Jazz & Zo 07-03-2021

Plaats reactie