Aafke Romeijn kondigt een monster aan

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 20889
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Aafke Romeijn kondigt een monster aan

Bericht door Kilroy »

Ontdek de eerste single en een aantal speeldata in ons land.
Aafke Romeijn kondigt een monster aan
Op 30 april verschijnt ‘Godzilla’, het vijfde album van Aafke Romeijn. De plaat wordt aangekondigt met Zelf, een zwierig, zelfs dansbaar nummer dat ondanks de luchtige instrumentatie het immer actuele en universele thema van psychisch welzijn en depressie behandelt.

Afbeelding

Aafke Romeijn: "Zelf gaat over het onderhouden van een relatie tijdens een depressie. Wanneer ik depressief ben kijken mensen om je heen vooral naar mij: hoe het met mij gaat, wat ze voor mij kunnen doen. Ze staan er vaak niet bij stil dat mijn depressie ook verschrikkelijk zwaar is voor mijn man, die in zijn eentje het hele huishouden draait, voor onze dochter zorgt en ook nog verantwoordelijk is voor mijn veiligheid. Ik zie hoe hij dat doet, en heb er eindeloos veel respect voor, en ik weet in alle eerlijkheid niet of ik het andersom ook zo zou kunnen. Ik wil er heel graag net zo voor hem zijn als hij er voor mij is, maar ben bang dat ik daar niet toe in staat ben, simpelweg omdat mijn hoofd niet goed werkt. Zelf gaat over enorme dankbaarheid die gepaard gaat met verdriet omdat je nooit hetzelfde kunt teruggeven.”

De Nederlandse Aafke Romeijn is ook in België uitgegroeid tot een graag geziene muzikante, auteur en journaliste. Ze scoorde radiohits met o.m. de singles Alles Went (met rapper Sef) en met Zal ik Dan (met Tom Pintens). Met haar vorig album ‘M’ (de soundtrack bij haar boek ‘Concept M’) kon ze zich verder profileren en knappe singles Ameland (duet met Spinvis) , Een heel klein beetje oorlog en Spoiler haalden diverse playlists van nationale radio’s en doken op in de hitlijsten.

In 2020, tijdens de eerste lockdown, bracht Aafke Romeijn haar eerste dichtbundel 'Leegstand' uit, geschreven in opdracht van het gereputeerde Literaire Festival Tilt ! in Tilburg waar zij Artist in Residence was.

Op 8 april wordt er een in De Roma (Antwerpen) opgenomen concert uitgezonden via het cultuurkanaal Podium 19 waarop ze ook op 25 april te gast zal zijn met een song in een recent opgenomen voorstelling rond het oeuvre van Paul van Ostaijen in het Vlaamse Cultuurhuis De Brakke Grond in Amsterdam.DaMusic 07-03-2021

Plaats reactie