CD's blijven hangen

Laat weten hoe jij het hebt opgelost....
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 20889
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

CD's blijven hangen

Bericht door Kilroy »

Ik heb (gelukkig slechts enkele) CD's die bij het beluisteren 'blijven hangen'. Noch aan de voorzijde, noch aan de achterzijde zijn er zichtbare beschadigingen of krassen te zien... Heeft iemand hiervoor een oplossing voorhanden?

Kauri
Newbie
Berichten: 25
Lid geworden op: 25 sep 2012, 23:00

Re: CD's blijven hangen

Bericht door Kauri »

op een andere speler proberen. Lasers hebben de neiging om te haperen bij bepaalde cd-kleuren. Zeker oudere cdspelers hebben daar moeite mee. In 't begin van de cd's voor de computer was dat een groot probleem. De computerlaser had een andere kleur dan de laser van de cdspeler, waardoor veel zelfgebrande cd's niet te lezen waren voor de gewone cdspeler.
Tip: als de cd in de computer ook blijft hangen, gaat het heel waarschijnlijk om een fabrieksfout in het zilverlaagje (onderkant). Dat kan altijd gebeuren. Dat noemen wij een "maandag-cd" :lol:
Een cd afvagen kan het beste met molton (zoals de binnenkant van een sweater). De moderne microvezeldoeken kunnen krassen maken. Om een cd te kuisen gebruiken wij de vochtige doekjes van de Aldi (Sublimo), die zijn heel zacht en de zeep is niet agressief. Afdrogen met een zachte (hand)doek. Alles met zachtheid behandelen! :P
Groetjes,
Kauri

Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 20889
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Re: CD's blijven hangen

Bericht door Kilroy »

Ga ik ONMIDDELLIJK proberen!
Bedankt!

Deliroin
Newbie
Berichten: 9
Lid geworden op: 02 jul 2014, 09:17

Re: CD's blijven hangen

Bericht door Deliroin »

Bij Game speciaal zaken kunnen ze beschadigde CD's voor ca. 5 € weer als nieuw polijsten, dit kan echter niet va(a)k(er) worden herhaald.
Zelf polijst ik haperende CD's of matte buitenhoesjes met een bij de Aldi (tijdelijk artikel) aangeschafte polijst en reinigingsset voor autolak. Hierin zit een velletje zeer fijn schuurpapier (nat schuren) en fase 1 en 2 polijstmiddel. Het uiteindelijke resultaat is verbluffend: de polijstgraad is mogelijk identiek of zelfs fijner dan die van de oorspronkelijke CD-persmatrijs, waardoor onzichtbaar hersteld. Succes met poetsen!

Plaats reactie