Bang & Olufsen Beolab Penta 3

Stel hier uw laatste audio-aankopen voor aan de andere forumleden. We zien graag een foto van uw laatste (nieuwe of vintage) aankopen!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
BlackMonk
Super Pro
Berichten: 218
Lid geworden op: 15 jul 2017, 16:40

Bang & Olufsen Beolab Penta 3

Bericht door BlackMonk »

In de rubriek dingen die ik absoluut niet nodig heb...
Afbeelding
Dit zijn de Bang & Olufsen Beolab Penta mk 3 luidsprekers. Ze werden tot 2000 gemaakt en waren toen het topmodel van B&O.
In elke luidspreker zitten twee woofers, vier midranges, een tweeter en nog eens twee woofers en het gaat om een basreflex met de poort aan de voorkant. Elke woofermodule (een bovenaan, een onderaan) heeft behalve twee woofers een eigen baspoort.
Afbeelding
Het gaat om actieve luidsprekers. Ze zijn voorzien van elk een 150 W eindversterker en je kunt ze aansturen met B&O apparatuur via een powerlink of speakerlink, maar ook via een ander merk via een cinchaansluiting. De luidsprekers schakelen zichzelf uit als er enige tijd geen muziek meer geweest is en weer aan zodra ze muziek detecteren op hun ingang.
De klank is opvallend goed. Ook opvallend rond en warm. Ik kon ze voor een leuke prijs op de kop tikken en heb ze dus maar gekocht. Heb ik weer iets nieuws voor op mijn slaapkamer of zo. ;)

Gebruikersavatar
BlackMonk
Super Pro
Berichten: 218
Lid geworden op: 15 jul 2017, 16:40

Re: Bang & Olufsen Beolab Penta 3

Bericht door BlackMonk »

Momenteel staan de Penta's op mijn slaapkamer en stuur ik ze met dit aan:

Voorversterker: NobSound Mini 6J1 buizenvoorversterker (nieuw 45 euro)
Afbeelding(<klik!)

Bron: NobSound Hifi Stereo Ape flac lossless Music player (nieuw 38 euro)
Afbeelding(<klik!)
In feite werd mij de duurdere versie met buizen geleverd, maar ik had deze versie zonder buizen besteld. Maakt niet uit, speelt goed.

Hoe werkt het? Ik steek een usb-stick met mijn favoriete muziek in de muziekspeler. Die onthoudt waar hij gebleven was en bij het aanzetten speelt hij automatisch verder vanaf het moment waar hij laatst gepauzeerd was. Je moet er dus alleen aan denken hem even op pauze te zetten vooraleer hem uit te schakelen.
De zeer goedkope buizenvoorversterker (die overigens net als de muziekspeler perfect werkt) dient puur om het volume te regelen. Normaal zou dat ook gekund hebben met de muziekspeler die geleverd wordt met een afstandsbediening waarop een volume op en neer staat, maar ik ben absoluut geen fan van digitale volumeregelingen en verkies dus een gewone analoge. Afstandsbediening is niet nodig. Ik stel het volume in en de speler moet gewoon afspelen wat er op de usb-stick staat. Komt hij op het einde van die stick, gewoon opnieuw beginnen. Werkt allemaal uit de kunst. Dit systeem gebruik ik overigens als wekker met een stopcontacttimer.

Plaats reactie