Gemeente trekt parkeertarief fors op tijdens evenementen in Vorst Nationaal

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 20889
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Gemeente trekt parkeertarief fors op tijdens evenementen in Vorst Nationaal

Bericht door Kilroy »

De gemeente Vorst gaat autobestuurders afschrikken om met de auto naar de evenementen in Vorst Nationaal te komen door het parkeertarief in de zone rond de concertzaal fors op te trekken. Op die manier moet het parkeerprobleem waarmee de inwoners te maken krijgen op evenementdagen opgelost worden. Het gaat om een testfase van een jaar.

Afbeelding

In de dure “evenementzone” zullen automobilisten die naar een optreden in Vorst Nationaal komen vanaf 1 november vijf euro per uur betalen gedurende maximum 4.30 uur. Op evenementdagen vervangt de uitzonderlijke maatregel dan tijdelijk de andere gewoonlijke toegepaste zones in de wijk. “Voor de buurtbewoners heeft het vinden van een parkeerplaats in hun wijk veel weg van een onmogelijke opdracht”, stelt burgemeester van Vorst Stéphane Roberti (Groen).

De Vorstenaren die in het bezit zijn van een parkeerkaart worden niet onderworpen aan het uitzonderlijke tarief. En ook hun bezoekers op evenementdagen kunnen worden vrijgesteld met een bezoekerskaart.

Het zijn vooral de formules met het openbaar vervoer die bezoekers moet overtuigen om de auto thuis te laten. Zo geeft het toegangsticket de concertgangers recht op gratis openbaar vervoer van de MIVB en reizen ze voor de helft van de prijs met de treinen van de NMBS. Al stelt Vorst Nationaal tijdens optredens ook zelf een parking ter beschikking aan 5 euro per avond.

De “evenementenzone” wordt binnenkort voorgelegd op de gemeenteraad van Vorst. Na een testfase van een jaar wordt dan beslist of deze maatregel verlengd wordt.

Het Nieuwsblad 27-08-2019

Morkgryner
Pro
Berichten: 130
Lid geworden op: 06 nov 2015, 10:12

Re: Gemeente trekt parkeertarief fors op tijdens evenementen in Vorst Nationaal

Bericht door Morkgryner »

Ahh, het klassieke belgische "probleemoplossysteem'": We zullen er maar nen hoop geld voor vragen zodat we onze zakken toch extra kunnen vullen in plaats van oplossingen te bedenken die eventueel het probleem kan oplossen.
Altijd tof met het openbaar vervoer gaan. als je chance hebt kan je nog net blijven tot ze aan het voorlaatste nummer zijn en dan ben je wss na 4u thuis.

Doet me denken aan het parkeerprobleem aan het station van Aarschot. Die stond altijd bomvol tijdens de werkdagen en er was veel te weinig plaats voor al de treinreizigers. Dus vonden ze er niet beter op om de parking betalend te maken wat tot gevolg had dat je jaarlijks ongeveer 300 euro extra kwijt bent om er te parkeren en je nog steeds op een bomvolle parking staat. probleem opgelost? Nee, kassa kassa voor de "probleemoplossers"; ja....

Plaats reactie